Vårt uppdrag


I Sverige återvinns en alldeles för liten del av elektronisk utrustning, än mindre återanvänds den. I andra delar av världen revolutionerar fortfarande mobiltelefonin samhällen med nya kommunikationsmöjligheter. Datorer ger barn nya förutsättningar till utbildning som tidigare var få förunnade.

Vår vision är att all fungerande elektronisk utrustning tas till vara på och kommer till användning, samt att uttjänta produkter återvinns på ett miljöanpassat sätt för att bidra till att skapa ett bättre och mer varaktigt samhälle.

Företag i Sverige har en av världens hårdaste tillämpningar av miljölagstiftning, det är inte bara en skyldighet att se till att mobiltelefoner, datorer och annan elektronik avsätts på rätt sätt. Det finns även en ekonomisk fördel i att göra det.

Elektronikåtervinning i Norden AB tillhandahåller en säker helhetslösning för företag att hantera sin uttjänta elektronikutrustning. Vi kan även hjälpa er att finansiera er IT och på så vis ta hand om hela er IT-användningscykel samtidigt som vi frigör låst kapital, administration och arbetstid.

Det är ett enkelt sätt att bidra till bättre ekonomi, välgörenhet och ett bättre samhälle.

Välkommen att kontakta oss!

 

Om oss.


Elektronikåtervinning i Norden AB grundades 2010 med syfte att förenkla företags hantering av elektronisk utrustning som ej längre används. Vi arbetar främst med mobiltelefoner och bärbara datorer som i första hand renoveras till nyskick och kommer till nytta i utvecklingsländer. Om utrustningen ej kan återanvändas så återvinns den enligt Svenska miljökrav.

Med vårt världsomspännande kontaktnät ser vi dessutom till att skapa ett ekonomiskt värde för kunden, inte bara med att erbjuda en total lösning för hanteringen, utan även att ge ersättning för utrustning som är i tillräckligt gott skick för att sälja.

Många företag binder idag upp mycket kapital i sin IT-utrustning och här kan vi skapa nya möjligheter i form av fördelaktig finansiering i samarbete med väletablerade och framstående företag på marknaden. Begagnad IT utrustning i utvecklingsländer ger människor möjligheter som de aldrig annars skulle få, välgörenhetsaspekten prioriteras högt hos oss och vi ser gärna att en del av vårt samarbete med kunden bidrar till välgörande ändamål och tillsammans lägger upp en plan för det.

 

Hur vi arbetar.